Kanske är ett nej med en rosett på för att det ska vara lite finare.

Det är ju så som jag skrev i rubriken, folk som inte vågar säga nej säger ju kanske. Men varför? För alla vet att det är precis samma sak som ett nej (fast med några undantag), men annars är ett kanske alltid ett nej. Fast lite finare på något sätt för det blir liksom inte rakt på sak det blir inget NEJ!  Utan mer som ett njae kanske. Ett kanske är nog lite mera mjukare än ett nej.Som när man var liten och frågade om man kunde få en kattunge eller hundvalp, då låter ju ett kanske så mycket bättre än ett nej. Fast i det fallet så hjälpte det också att tjata eftersom jag fick min lilla tjockis. Men nu, nu känns ett helt vanligt nej som ett slag i ansiktet och ett kanske som en lögn, för oftast så slutar ett "kanske" alltid med ett "nej".


16 liter kaffe.

igår blev det nästan ingen sömn pga en del omständigheter, för att vara exakt så vart det ca 30 minuters sömn för att sedan gå till jobbet och börja jobba kl 7. Men jag klarade av dagen tack vare si så där 16 liter kaffe. Nu är jag inte trött längre. Ska åtminstonde försöka att inte ta en power nap nu på eftermiddagen så att jag kan sova ikväll eftersom jag ska jobba och slita i morron också. Men jag tycker fakiskt om mitt jobb, på riktigt. Även fast man sliter så är det värt det. Nee nu ska det bli mera kaffe här! Puss


Vad skulle man göra utan musik?

Jag är en sån person som verkligen inte klarar mig utan musik, jag får nästan musik abstinens när jag inte får lyssna på ett tag. Och när man går,åker buss, festar eller liknande så är musik ett måste!vad vore en fest utan musik liksom? Det vore ju som att fiska utan fiskespö, det går inte. Hah vilken jämnförelse..men men. My point är att musik är en stor del av mitt liv och många andras. Jag behöver musik i min vardag, det förgyller liksom dagen. Musik gör har egentligen ett stort intryck på en. En låt kan göra dig både glad och ledsen. Man kan minnas saker genom att bara lyssna på en låt och få samma känsla som man hade då. Så musik är så mycket mer än enbart lite instrument och en text. Musik kan få dig att må riktigt bra, och samtidigt få dig att bli ledsen, musiken finns oftast alltid för dig, och musiken för dig oftast inte besviken. Musik är alltså en pojk/flickvän eller en vän som aldrig lämnar dig. Eftersom jag verkligen är allätare och kan verkligen lyssna på allt så vill jag bara ge folket (ni får som läser), lite tips på bra låtar för alla tillfällen  ..

Manu chau - Trapped by love
Racoon - Love you more
Ray LaMontage - Lesson learned
The sounds - Like a lady
Martin Jondo - Jah gringo
Martin Jondo - Somehow
The Caesars - Jerk it out
Amy Winehouse - Back to black
Babyshambles - There she goes
Coldplay - The scientist
Ane Brun - Rubber & soul
Kanye West - Golddigger

Som ni märker är listan lång.. och den skulle kunna vara så mycket längre. Men där har ni lite tips om bra låtar! Enjoy =)


Lär dig själv en läxa.


                                                                                    Lär dig själv en läxa.

Every day feel good.

Har kommit på en sak, varje dag gör man någon "feel good" grej. Det är olika för alla, men alla gör det. Det kan vara den där första kaffe koppen på morgonen i ensamheten, ge någon en komplemang så att det känns, eller kanske bara ta ett bad? Men varje människa går åtminstonde en "feel good" grej varje dag. Jag tror att man behöver sånt, och även att kunna uppskatta ens egna ensamhet. Man behöver vara ensam ibland, även jag! Vilket jag alltid påstår att jag inte behöver, men när jag väl är ensam och tar en stund för mig själv kommer jag på hur skönt det är att bara koppla av i några minuter. Bara komma ifrån allt en liten stund. Jag har kommit på att jag har mina "feel good" stunder på vägen till och från jobbet, och speciellt när jag börjar tidigt och solen börjar lysa. Då sitter jag där på bussen och lyssnar på lite nice musik och det känns som om dagen kommer att bli bra. Då kan jag även tänka på saker, gå igenom det i mitt huvud. Känns nästan som att man "bearbetar" saker då. Även när jag går hem så går jag där och lyssnar på musik, kopplar av efter jobbet och går igenom dagens händelser. Känns som om man mår lite bättre när man kommer hem och kan avsluta dagen på ett bra sätt och då ser man nästan fram emot nästa dag, även om man ska upp i ottan! Vad tycker folket? Vad har ni för "feel good" saker för er? Komentera gärna! =)

Bloggandet.

Egentligen om man tänker efter så är det inte riktigt så intressant att läsa folks bloggar.. Inte min i alla fall, tror jag. Jag är en intressant person, har bara inget kul att skriva om så det blir egentligen bara en massa babbel från min del. Vissa tycker säkert att jag har massa intressant att komma med i min blogg, men.. njaae. Jag är inte lika säker jag! Jag menar, jag skriver mest för att skriva av mig lite, vilket även många andra gör. Jag gillar att läsa andras bloggar, även fast det kanske inte står mer än om vad dem har gjort under dagen, men det är kul ändå. Speciellt att läsa ens vänner som man inte umgås med så mycket, då blir man uppdaterad om vad som händer i deras liv, bra grej! Får se hur den här dagen blir. Har i alla fall en väldigt stor lust att hitta på något, vet inte vad men typ göra något galet! Inte överdrivet galet men lite lagom så där äventyr. Idag k'nner jag mig också som en sån där "hej jag vill göra mig fin" dag. haha. Men vi får se hur kvällen blir, jag lär ju hålla er få som läser min blogg uppdaterade i morron om jag var på äventyr eller inte. Ha en bra kväll! Puss =)

Trötter.. =(

Trött, trött, trött! Är så trött. Det var ingen rolig dag det här. Tjaffs och väntan det är ingen bra kombination =/ Plus att jag har feber så att det känns som om jag brinner upp! uschaa! Det märks att jag är trött, har verkligen inget intressant att säga!


                                                          Min lilla tjockis =)  


En onsdag!

Idag fick jag ÄNTLIGEN sova ut för en gångs skull. Happy, happy kan jag säga! Det har ifs varit en jätte seg dag och jag har bara slappat hela dagen, knappt varit ute. Men det har varit en skön dag. Sånt som man behöver ibland. Kvällen blev ifs bra. Började med att Anna och jag gick till ica för att köpa lite smått & gott (för man kan inte ha en hemma kväll utan godsaker), och sedan gick vi till mig. Först blev det att vi kollade på Sex and the city innan fotbollen började. Och sedan vart det fotboll. Jag tror aldrig jag har sett Sverige spela så där dåligt, och jag tror att till & med jag skulle ha kunnat gjort det bättre! Men men what to do? Tråkigt att Sverige åkte ut bara nu när jag har börjat fatta intresse för fotbollen.. haha! Det är ju faktiskt ganska så kul att se på fotboll, kanske ska satsa på att bli fotbolls huligan? Det hade sett kul ut. Fundilera på det ni! Kärlek! =)

Överlevde dagen, men inte känslan.

Den här dagen har varit så himmlans lång. Var på jobbet från 8:15 - 20.30! Slitsamt måste jag säga. Först var det ifs massa möten och grejer, men även det tar på ens krafter och sen direkt efter det så började jag jobba. Pga personalbrist så vart det mycket mer att göra, men vi hann med så det känns ju lite bra! Även att jag har fått 12 timmars betalt idag känns ju toppen. Men nu är jag som sagt väldigt sliten, men känner inte för att sova.. då kommer bara en ny dag, och det betyder att jag är ett år äldre då. Snacka om att jag har åldersnoja! Det är sjukt hur mycket åldersnoja jag har, innan jag fyllde 17 så hade jag ångest i flera månader och tyckte att livet snart var över, och nu är jag ju ändå snart 19, har precis slutat skolan och har egentligen hela livet framför mig. Men det ända jag kan tänka på är i princip att "fan jag har inte flyttat hemmifrån, har ingen pojkvän och ingen aning om vad jag ska göra i livet". Jag vet att det låter helt knäppt, och jag vet det själv, men kan inte låta bli! haha. Är det någon annan som även har denna onödiga åldersnoja? Tell me about it!  Natti natt folket! Puss =)


En måndag!

Jobb och slit, men det är värt det sen när lönen kommer! Känner mig faktiskt rätt så duktig när jag orkar gå upp medans alla andra i ligger och snarkar på här hemma. Och det är bara ett rent under att jag inte råkar väcka någon av dem heller hah! Imorron blir det en hård dag, kommer att spendera hela min dag på jobbet, från 8.30-20.30. Jobba i tolv hela timmar, det ni det är inte dåligt! Men det känns lite bra, för jag är ledig resten av veckan plus helgen så, deustom så är det 12 timmar betalt så det är värt det! I'm gonna be a rich bitch =) Puss!

Babbel babbel.. mat!

Går kvällen började med att jag och Elina tog en promenad i spåret, och beslutade oss sen för att dricka lite vin och se på "fear and loathing in las vegas". sen följde jag Elina för hon skulle upp tidigt idag och jobba och träffade Anna istället. Då drack vi mera vin och röjde runt och bara hade allmänt kul! Efter det hittade vi en "fest", eller vad man nu ska kalla det och stack dit och var där i några timmar. Går kvällen var en sån där kväll som det känns som om den aldrig tar slut. Att den bara fortsätter forever and ever.. Men sånt gillar man! Det känns som om man får ut mer av kvällen då haha. När vi väl drog oss hemmåt runt 5-6 tiden så hade solen gått upp och himmlen var klarblå. Jag hoppades på fint väder hela dagen, men det vart siså där faktiskt. Innan jag och Anna gick och la oss så åt vi självklart lite också, det måste man ju göra så att man mår åtminstonde liiite bättre på morgonen. Jag säger ju det, mat löser ALLT, det finns absolut inget dåligt tillfälle att äta! Mat är ju underbart, mat är liksom kärlek! Den bästa kärleken ever, mat sviker dig aldrig! haha. Ska lägga in lite bilder från igår också. Enjoy folket! Puss =) 



                                           

Stress!

Min vecka började helt lungt, jag gled omkring och gjorde ingenting. Sen kom torsdagen och då började stressen. Skulle till banken när min chef ringer och frågar om jag kunde jobba ( vilket jag aldrig tackar nej till ) ,Så då blev det att jag skyndade mig till banken för att fixa med mina papper, kom hem, stress åt och sen skyndade mig till jobbet. Där jag stressade ännu mer! Som tur var, kunde jag sno lite pannkakor som var kvar från lunchen där, och det gjorde min dag lite bättre! Sen så fortsatte jag att stressa runt hela kvällen, till och med hemma. Min fredag kändes också stressam, för då skulle jag till banken igen, men för att ta ut pengarna den här gången. Missade bussar och vart jätte stressad! Men eftermiddagen vart lite bättre, jag och Anna åkte och shoppade lite. Det kändes bra att shoppa!! Sånt som gör mig glad =) Jag köpte ett par skor, brillz, ett linne, och en "Fashion against aids" tröja. Efter shopping turen drog vi hem till mig för att äta (gama?), lite. Det blev en stor tallrik med kött och pommes och sås, därefter jordgubbar med mjölk och sen en massa godis. Jag fattar inte riktigt hur vi får i oss allt, men det funkar! Och tro mig, det är ett riktigt under att vi inte rullar fram! Haha. Undrar hur denna dag blir, ingen mera stress hoppas jag! Ha en bra dag i regnet! =)

Regn =/

Går dagens firande var jätte mysigt och hur bra som helst. Först var vi på utspringet, sedan på mottagningen där vi åt massa gott och sedan blev det en kväll i Tanto. Det var faktiskt riktigt nice. Och som vanligt så avslutade jag kvällen med donken, och som vanligt två cheeseburgare. Det är liksom standard. Tur att den här dagen var fylld med regn då hade man ju liksom ingen anledning till att gå upp och röja utan kunde utan dåligt samvete ligga och dega på soffan! Man beböver sånna dagar också =) Men i morron blir det nog lite mer aktion i mig, ska åtminstonde åka till banken och fixa med lite sånt. Har pengar brist, behöver shoppa! hah. Hoppas bara att det inte regnar, en dag med regn är nog!

Spelar det någon roll?

Jag har tänkt på en sak, spelar det egentligen någon roll vad man gör? Det finns så mycket man gör som egentligen inte tjänar någonting till. jag vill inte säga att jag är guds bästa ängel, men jag är sjukt snäll. Asso jag är verkligen en snäll människa mot andra. Ställer alltid upp, men när jag enbart ställer upp och inte får någonting tillbaka så får det en att börja undra, vad spelar det för roll? Skulle personen/personerna i fråga märka om jag slutade ställa upp? Eller tar dem det bara för givet att jag alltid kommer att göra det? Det är faktiskt ingen kul känsla jag har idag, antar att det är en dålig dag och jag enbart är lite bitter, men ändå. Vad tycker folket? Är det värt att vara snäll när det känns som om ingen ens märker allt man gör? Nää , nu ska jag sluta vara bitter det är trots allt fint väder och i morron blir det en bra dag! Fööör Min lilla Matilda tar studenten...FYFAN VA HON ÄR BRA!  Hon är faktiskt bra, en av dem bästa! Men jag saknar henne lite, känns inte som om vi har umgåts på länge, och det är synd! Men nu får det fan bli ändringar på det. Nu när vi alla är "vuxna". Hah, nu får vi ju börja hitta på vuxen grejer.. som.. .gå på museeum och dricka låd vin. Ifs, låd vins grejen gör vi ju redan, men aa my point was nu klassas vi som vuxna, då kan man ju lika gärna göra vuxen grejer. Jag, Matilda och våran kära vän alkoholen. Skåål!
Jag och Matilda. Kärlek, Kärlek!


"Ain't nothing but a hairflip".

Går dagens utgång var jätte mysig och det slutade på donken som vanligt. Mitt i allt har vi börjat med ett nytt uttryck också.."Ain't nothing but a hairflip". För dem som vet vem Chris Crocker är (Leave Britney alone killen), så vet man att även det citatet kommer där ifrån. Men det var ett riktigt skönt citat, liksom det nya "whatever", ska satsa på den kommentaren! hah. Nog talat om går dagen, idag har jag legat och stekt i solen, satsar på att bli brun. Sedan var det i väg till min kompis mottagning för idag tog hon studenten!Ännu en från kompis gänget som nu har blivit "vuxen" höhö. Men det var jätte mysigt. Det var vi och hennes familj och hennes man. Druckit massa champange och ätit god mat och god tårta. Det är sånt som alltid uppskattas hos mig! Synd bara att jag var lite trött från igår dagen och hela förra veckan för den delen. Men för av avrunda det hela så var hela dagen en bra dag!


Där har vi henne,student tjejen! =) Och btw, grattis till alla andra som även har tagit studenten!


Fint väder.

Idag har det varit en strålande dag, och kvällen blir förmodligen lika bra. Började dagen med lite frulle och bestämde mig sedan för att lägga mig ute och sola med Mariam. Det är så skönt att bara ligga och slappa i solen och bara ta det lungt! Noah (syters son), satt i vagnen och var lika glad han med. Ikväll blire utgång, fast en rätt så lugn sådan. Vi ska dra oss in till stan och dricka lite öl, det är ju sånt som sommaren hör till! :) 
Jag och Noah. Vinkar åt folket! =) Ha en bra dag!

Nu är man tydligen "vuxen" !

Tog studenten i fredags, va skönt det kändes men samtidigt lite sorligt. Lämna alla vänner som man har slitit och kämpat med varje dag i tre år. Skolan vart nästan som ett andra hem, ett hem från hemmet liksom. Allt finns ju egentligen i skolan, vänner, mat, datorer och någon som tjatar på en, så bekvämt! Men nu ska man börja jobba och tjäna pengar på riktigt, det är väl skönt i för sig att tjäna lite pengar, men det känns väldigt jobbigt när folk påpekar att "nu är du vuxen, och nu ska du bara jobba i 45 år". Jag menar, för mig har livet precis börjat! Jag vill inte höra att jag är vuxen och i stort sätt ska jobba resten av mitt liv. Vill hellre höra något som typ "tänk hur kul du kommer att ha nu när du slipper plugga"... eller något. Något uppmuntrande, det där orsakar enbart ångest. Inte för att jag inte tycker om att jobba för det gör jag, jag gillar verkligen mitt jobb. Men det känns som så lång tid. Om 45 år har man liskom gjort allt man ska, och har förmodligen barn, barnbarn och någon jobbig gubbe som tjatar på en! Är allt för ung för att tänka på sånt. Tar en dag i taget och njuter!!!



Passar på att visa en liten bild också.. Enjoy!


RSS 2.0